11 maart 2009

Morgen is het dan zover...



Morgen is het zover: dan mag ik - als trotse (maar ook een beetje zenuwachtige) - hoofdredacteur - het eerste nummer van 'Digitale Bibliotheek' voorstellen! In het eerste nummer ga ik, onder meer, op zoek naar het geheim achter het succes van Europeana, het Europese portal dat toegang geeft tot ruim twee miljoen gedigitaliseerde culturele objecten. Johan Oomen, hoofd R&D bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, zal het hebben over 'Video Active: Europese televisiegeschiedenis online', een baanbrekend initiatief dat wordt ondersteund door het eContentPlus programma van de Europese Commissie. In een interview met Lourense Das (Meles Meles) wordt nagegaan wat FacTotem 2.0 - dat onlangs bekroond werd met de NOT Innovatieprijs 2009 - betekent voor de hedendaagse schoolbibliotheek.
In elk nummer van Digitale Bibliotheek kan je ook terecht voor een aantal vaste waarden. Eén daarvan is Edwin Mijnsbergen (ZB Digitaal), die in zijn column de grenzen aftast van online privacy. Michael Stephens (Tame The Web) en Jan Klerk (Jan Tweepuntnul) zullen in de vorm van een ‘open dialoog’ ingaan op diverse aspecten van bibliotheekmanagement. Dat en nog veel meer zoals recensies, trends en ontwikkelingen inzake de digitale bibliotheek kunt u verwachten in het eerste nummer van Digitale Bibliotheek.
En vrijdag gaat de ook website online!

Tot ziens in DB en véél leesplezier!

6 opmerkingen:

  1. Spannend! Ben reuze benieuwd, ook naar de website!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk. Kreeg net al de inloggegevens van een collega doorgespeeld. Ben heel benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En vandaag is-ie er echt. Proficiat Karolien!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. [...] is het dan zover… [web link]The Flemish Librarian (11/Mar/2009)“…d bij het nederlands instituut voor beeld en [...]

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Karolien, gefeliciteerd met de geboorte van dit nieuwe medium. Vandaag de inloggevens ontvangen, ik heb de preview al snel doorgekeken. Even wachten op de paieren versie, vind ik nog steeds wat prettiger lezen dan van scherm. Ga zo voort!

    BeantwoordenVerwijderen