14 maart 2009

Apetrots en erg tevreden



Op 12 maart was het dan eindelijk zover. In DOK Delft - de perfecte locatie - en onder belangstelling van vrienden en collega's uit de bibliotheek- en informatiesector mocht ik - met enige trots - het eerste nummer van mijn tijdschrift Digitale Bibliotheek boven de doopvont houden. Het eerste nummer kreeg collega en goede vriend Jan Klerk (Stadsbibliotheek Haarlem), een van de leden van de redactieadviesraad van DB. Ten slotte, ontving ik van Eppo van Nispen tot Sevenaer (directeur DOK Delft) de ‘Driver’, een (nieuwe) prijs voor bijzondere prestaties in de bibliotheek- en informatiesector. Onnodig te zeggen dat ik daar apetrots op ben!

Ondertussen hebben verschillende collega's over de lancering of over het blad geblogd. Enkele linkjes:

  • De tekst van de erg passende presentatie van Jan Klerk op de borrel.

  • Een berichtje van Edwin Mijnsbergen over de website van DB.

  • Een verslag van de borrel op Caseroom.

  • Een blogpost van Laurent Meese, redactieraadslid.

  • Een leuk fotoverslag van Gerard Bierens, lid van de redactieraad en Rita Niland.


En uiteraard werd er volop getwitterd...

Maar ondertussen heb ik niet stilgezeten... Omdat ik graag wil dat DB een tijdschrift wordt voor, maar ook en vooral dóór bibliotheekprofessionals, kan je voortaan ook lid worden van het tijdschrift op:

De lancering was een bijzonder mooie dag voor mij en Essentials en ik wil bij deze nogmaals iedereen danken die mij heeft gefeliciteerd en/of aanwezig was die dag. Ik hoop dat Digitale Bibliotheek erin zal slagen de kloof tussen bibliotheken en professionals een stukje kleiner te maken zodat innovatie, creativiteit en samenwerking eindelijk een een kans krijgen in bibliotheekland.

PS: Binnenkort volgt nog een uniek filmverslag van de Shanachies. Thanks en tot ziens op Digitale Bibliotheek!

Foto: Danielle van der Schans

3 opmerkingen:

  1. Proficiat, Karolien, het is ook wel degelijk een bijzondere prestatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Even meegeven dat ik onlangs een proefexemplaar van Digitale Bibliotheek heb aangevraagd en ontvangen. Ik ben zo "dom" geweest om het nummer direct aan een paar collega's te laten zien. Sindsdien gaat het van bureau tot bureau en heb ik zelf nog niet de kans gekregen om het grondig te lezen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Patrick,

    misschien moet je ook een persoonlijk abo nemen :-)?

    BeantwoordenVerwijderen